Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Енергетики обговорили з громадськістю тарифи на передачу та постачання електричної енергії

August 21, 2017

В ПрАТ «Херсонобленерго» 19 серпня 2017 року відбулися відкриті обговорення пропозицій та зауважень до проектів тарифів на передачу та постачання електричної енергії ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго» на 2018 рік. В обговоренні взяли участь представники Херсонської обласної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, представники підприємств водо забезпечення та начальник сектору НКРЕКП в Херсонській області

Директор фінансовий Юрій Дучев проінформував присутніх щодо переваг переходу до стимулюючого регулювання для компанії та споживачів електричної енергії Херсонської області та стосовно обсягу фінансування інвестиційної програми на 2018 рік.

В ході обговорення заступник директора фінансового Наталія Гавриленко, доповіла присутнім щодо рівня тарифів на передачу та постачання електричної енергії  ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго» на 2018 рік, розрахованих відповідно до Постанов НКРЕКП від 26.07.2013 року за № 1030, в разі переходу компанії на стимулююче регулювання та від 01.08.2001 року за № 801 за методикою «Витрати+»,  роздрібних тарифів для споживачів на 2018 рік.

В ході дискусій та обговорень заступник директора Департаменту ЖКГ та ПЕК ХОДА І.В. Чорний погодився з розрахунками тарифів на передачу та постачання електричної енергії ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго» на 2018 рік. При цьому зауважив, перехід ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго» на стимулююче регулювання та затвердження інвестиційної програми в обсягах 744 млн.грн. на 2018 рік дозволить поновити енергетичну інфраструктуру Херсонської області та призведе до покращання надійності та сталого електропостачання споживачам регіону, складе передумови до подальшого розвитку промисловості та сільського господарства регіону, створення додаткових робочих місць та збільшення платежів до бюджету. Тому, враховуючи перспективи для області, Херсонська ОДА не заперечує проти переходу ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго» на нову систему тарифоутворення після врегулювання чинного законодавства для впровадження стимулюючого регулювання та погодження його всіма зацікавленими сторонами. У разі незастосування до ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго» нової системи стимулюючого тарифоутворення Херсонська ОДА не заперечує проти попередньо розрахованих тарифів на запропонованому рівні для системи «Витрати+».

На усі питання присутніх надано відповіді та роз’яснення.

По завершенню зустрічі учасниками обговорення були підписані протоколи, які будуть направлені до НКРЕКП.

 

 

 

Нагору